Van de Caribische tropen naar de Nederlandse seizoenen

Ik wil graag met jullie delen wie ik ben, hoe mijn avontuur is begonnen. Wat mijn bezighoudt en waarom ik doe wat ik doe.

Ik ben geboren op de zonnige Antillen, waar ik ben opgegroeid tussen de palmbomen, cactussen, en het bruisende hotelwezen.

Voordat ik mijn roots verliet om naar de prachtige seizoenen van Nederland te vertrekken, werkte ik in een Golden Tulip Hotel. Het hotelwezen, zon en witte stranden spraken me enorm aan. En velen met mij.

Wat mij het meest aansprak in werken in het Hotel zijn de afwisselingen. Mensen zijn meestal vrolijk, en op zoek naar avontuur. Ik vond het prachtig dat wat ze ontdekten ze met mij gingen delen.

Avontuurlijk zoals ik zelf ben, besloot ik naar Nederland te vertrekken. Gewoon op zoek naar een nieuw avontuur. Niet alles bleek rozengeur en maneschijn, want een tijdje terug was ik slachtoffer van een auto-ongeluk. Ik kon mijn baan bij het expertisebureau waar ik destijds werkte helaas niet meer oppakken door lichamelijke klachten die ik aan het ongeluk had overgehouden.

De hele dag zitten was geen optie meer voor mij, dat deed te veel pijn. Mijn missie was om een uitkering te vermijden. Ik was vastbesloten om weer aan het werk te gaan.

Op een woensdagmiddag viel mijn oog op een advertentie: “Tandartsassistente gezocht”. Zonder aarzelen belde ik de tandarts op. Ze wilde eigenlijk dat ik een sollicitatiebrief zou sturen. Maar ik was ervan overtuigd dat ik met mijn enthousiasme meteen een goede indruk kon maken.

Ondanks dat het een beetje ongebruikelijk was, kreeg ik toch de kans om langs te komen. Geen ervaring, geen diploma – waarom zouden ze mij aannemen?

Ik bood aan om twee weken elke dag gratis mee te draaien, zodat ze daarna konden beslissen of ik geschikt was. Na die twee weken zaten we weer tegenover elkaar, mijn hart bonkte in mijn keel terwijl ik zat te wiebelen op mijn stoel.

De tandarts had een grote glimlach, dat stelde me gerust. “Je moet nog veel leren”, zei ze, maar ik geef je een kans. Ik zie dat je goed bent met patiënten, je brengt een relaxte sfeer in de praktijk. “Dat vind ik ook goud waard”

Ik dacht alleen maar.”Yes”.

Ik voelde me gelijk op mijn plek. Eindelijk een baan waar ik niet de hele dag hoefde te zitten. Ik kon me goed inleven in de patiënten en mijn eigen waarden zoals leergierigheid, vriendelijkheid, eerlijkheid, respect en empathie inzetten.

Een paar jaar later ontdekte ik mijn passie voor het helpen van patiënten die bang zijn voor de tandarts. Ik was toen werkzaam in een kliniek die gespecialiseerd was in het begeleiden van angstige patiënten.

Uiteindelijk ben ik diverse opleidingen gaan volgen om angsten van mijn patiënten nog beter te begrijpen en ze effectiever te kunnen helpen. Ik was ook geïnteresseerd in wat er gebeurt in ons brein wanneer we angst voelen. Wat zouden we kunnen inzetten om de angst te minimaliseren. Dit in plaats van een roes of narcose.

Ook heb ik mijn eigen angstcoachpraktijk opgericht waar ik je te woord kan staan in een huiselijke sfeer. Koffie of thee staat al klaar!

Wat mij ook aanspreekt in dit vak is dat ik een beetje gezelligheid kan brengen in een omgeving die mensen vaak associëren met spanning.

Geen mens is hetzelfde, geen dag is hetzelfde, geen gebit is hetzelfde, dit brengt de juiste afwisseling die ik zoek in een baan.

← Terug naar Blog