Wie ben ik?

Ik ben Luca Tempel en ik stel me graag even aan je voor. Ik ben moeder van drie volwassen kinderen en al oma van een lieftallige kleindochter.

In 1991 heb ik de zonnige Dutch Carribean achter me gelaten om de prachtige Hollandse seizoenen te omarmen. De wereld lag hier voor mij open. Inmiddels heb ik ruim 25 jaar ervaring opgedaan in de tandheelkunde. Wat mij daarin is opgevallen is dat er best veel mensen zijn die bang zijn voor de tandarts. Deze tandartsangst kan tot zulke gevolgen leiden dat mensen pijn hebben en andere gezondheidsklachten ontwikkelen. Dat vind ik dus echt zonde!

Vandaar dat ik mij ben gaan specialiseren als angstcoach en dan met name op het gebied van angst in de tandheelkunde. Ik ervaar dit als enorm dankbaar werk. Dat zelfs de mensen die het liefst hun kaken stijf op elkaar houden, ontspannen uit de tandartsstoel op kunnen staan. En voortaan met vertrouwen naar hun controle afspraken kunnen gaan om ernstige klachten te kunnen voorkomen. Als ik iemand met een ontspannen houding de behandelkamer zie verlaten, heb ik weer een goede dag. Heerlijk! Fijn om er voor deze mensen te kunnen zijn.

Waar staat Tula voor?

Ik heb op de basisschool geleerd over Tula, zijn verhaal intrigeerde mij enorm. Het verhaal speelde zich af in 1795. Tula was een slaaf op Curaçao, hij verloor zijn vrijheid en hij was zich bewust van de ongelijkwaardige positie waarin hij en zijn volk zich bevonden. Zijn vreedzame verzet stuitte op onbegrip bij de koloniale machthebbers.

Tula vocht voor waarin hij geloofde, dat was zijn vrijheid, zijn geboorterecht. Het is een verhaal van moed, bezieling en van strijd tegen onrechtvaardigheid en ongelijkheid.

In de hedendaagse multiculturele samenleving vechten mensen nog steeds voor gelijkheid en vrijheid. In die strijd voelen ze zich gevangen, waar veel stress en angsten worden geboren.

Vanuit mijn praktijk wil ik me inzetten om samen met de cliënt, met jou dus, te onderzoeken waar jouw angst vandaan komt? Wat weerhoud je om de tandarts te bezoeken? Wat is de oorzaak hiervan? En belangrijker nog, hoe kan ik jou helpen om toch weer naar de tandarts te gaan? Om vrijheid te ervaren en niet gevangen te zijn in jouw angsten? Om jou hierbij te coachen, heb ik een mooi traject ontwikkeld. Meer hierover kan je lezen op mijn 'diensten' pagina.

Wist je dat?

Coachpraktijk Tula is opgericht om jouw te woord te staan in een huiselijke sfeer. Waar je je verhaal kwijt kan. Heeft een tandarts geen begrip voor jouw angst, schaam je dan niet, maak het bij mij bespreekbaar. Met bijna 25 jaar ervaring in de tandheelkunde weet ik precies wat je nodig hebt.

Hoe kan ik jou helpen?

Klik op het linkje hieronder voor meer informatie

Mijn Kernwaarden

       

Respect

Ik benader een ieder met respect. Ik luister naar jouw verhaal zonder oordeel. In mijn praktijk creëer ik een veilige omgeving waarin jouw gevoelens en ervaringen worden erkend. Het respect dat ik toon, vormt de basis voor een vertrouwensband, essentieel voor het overwinnen van tandartsangst.

Empathie

Het tonen van empathie betreft de capaciteit om mij op emotioneel en sociaal vlak te kunnen identificeren met jou. Wanneer ik je leer begrijpen, kan ik jou ook beter coachen en helpen. Daarom is empathie zo belangrijk voor mij. Mijn inlevingsvermogen stelt me in staat om effectief aan te sluiten bij jouw gevoelens en angsten, waardoor we samen stappen kunnen zetten richting genezing.

Verbinding

Verbinding is voor mij de energie die stroomt tussen jou en mij. Het gaat om te kunnen geven en ontvangen zonder oordeel. In onze interacties bouwen we aan een sterke verbinding, waarbij open communicatie en wederzijds begrip centraal staan. Deze verbondenheid draagt bij aan een positieve behandelervaring.

Vertrouwen

Vertrouwen is voor mij de basis van iedere relatie, dus ook de basis van een werkrelatie tussen jou en mij. Zonder vertrouwen kom je volgens mij niet verder en daarom wil ik graag werken aan het opbouwen van een vertrouwensband alvorens ik verder met jou aan de slag ga.

Gelijkwaardigheid

Gelijkwaardigheid zorgt voor een eerlijke relatie tussen jou en mij. Ik ben er niet om jou te vertellen wat je moet doen, maar wil graag samen met jou kijken hoe wij met elkaar het beste resultaat kunnen behalen. In onze samenwerking staan jouw behoeften centraal, en ik geloof sterk in de kracht van wederzijds begrip en samenwerking om angst te overwinnen.